Header Ads

Gimnastik: Tan Fu Jie, Jeremiah Kongsi Emas Kekuda Berpelana #BangkitBersama #KitaJuara #KL2017


TIGA lagi pingat emas hadir daripada kem gimnastik menerusi acara kekuda berpelana dan melombol di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MiTEC), hari ini.

Atlet wanita, Tan Ing Yueh, mengungguli acara melombol dengan kutipan 13.400 mata, sekaligus meraih pingat emas.

Wakil Indonesia, Rifda Irfanaluthfi membawa pulang pingat perak dengan 13.288 mata sementara seorang lagi wakil negara, Tracie Ang, mengutip gangsa dengan 12.725 mata.

Tracie turut mengutip pingat perak dalam acara palang tak sejajar apabila hanya dipisahkan dengan 0.325 dengan pemenang pingat emas, Kaitlin Cera Lianne De La Cruz dari Filipina, yang mengutip 12.875 mata.

Sementara itu, dua gimnas lelaki negara, Tan Fu Jie dan Jeremiah Loo Phay Xing, berkongsi pingat emas dalam acara kekuda berpelana selepas masing-masing meraih 13.650 mata.

Tiada pingat perak diberikan dan gangsa menjadi milik gimnas Thailand, Jamorn Promanee.

Dalam perkembangan lain, Zul Bahrin Mat Asri berjaya menambah koleksi pingat perak kontinjen negara dalam acara senaman lantai selepas mencatat 13.750 mata.

Emas menjadi milik wakil Filipina, Capellan Reyland Yuson, yang berjaya mempertahankan pingat dimenanginya di Singapura dua tahun lalu.

- astro awani

No comments

Powered by Blogger.