Header Ads

F1: SIC Sahkan Dokumen Tuntutan Ganti Rugi Haas Adalah Palsu


SEPANG: Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Datuk Razlan Razali mengesahkan satu dokumen tuntutan ganti rugi sebanyak US$295,000 (RM1.24 juta) di atas nama pasukan Formula Satu (F1) Haas terhadap SIC yang tular di laman sosial hari ini adalah palsu.

Dokumen itu menyatakan tuntutan itu perlu dibayar SIC selepas pemandu pasukan Haas, Romain Grosjean mengalami kemalangan setelah jentera dipandunya terlanggar penutup longkang di selekoh 13 pada sesi latihan kedua semalam sehingga memaksa sesi berkenaan dihentikan 20 minit lebih awal.

"Saya boleh mengesahkan bahawa dokumen itu adalah palsu selepas dimaklumkan secara rasmi oleh pihak International Automobile Federation (FIA) petang ini," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Razlan seterusnya berkata pihaknya tidak merancang untuk membuat laporan polis, sebaliknya mahu menumpukan sepenuh perhatian terhadapan perlumbaan esok yang juga merupakan perlumbaan Grand Prix Malaysia terakhir bakal dianjurkan di SIC selepas 19 tahun.

Sementara itu, mengenai status penjualan tiket, Razlan berkata setakat pukul 5 petang hari ini, sudah lebih 70,000 tiket habis terjual dan beliau berharap jumlah itu akan meningkat pada hari perlumbaan esok untuk mencapai sasaran 80,000 tiket. - Bernama

No comments

Powered by Blogger.